Vaníliás cukor helyett többféle vaníliával vagy vanillinnel ízesített édesítőt lehet már kapni, de nekem valahogy egyik sem az igazi.
Engem (bocs az őszinteségért) a vaníliás xilit puffaszt, meghajt, a vaníliás eritrit pedig egyszerűen ízetlen számomra.
Számomra a tökéletes megoldás vaníliás cukor helyett a házi vaníliás negyedannyi édesítő, mivel ennek tényleg igazi vaníliás cukor íze van, valódi vaníliával fűszerezve, kellemetlen mellékhatások nélkül.
Mivel nagyon kevés kell belőle egy-egy diétás süteménybe, ez a mennyiség több hónapra elegendő.
Ha látod, hogy fogyóban van, bátran töltsd utána a tartót natúr negyedannyival, pillanatok alatt átveszi a vanília ízt, illatot a lezárt dobozban.
Bármilyen szénhidrátcsökkentett édességhez használhatod vaníliás cukor helyett és gasztroajándéknak is tökéletes!
(Persze ha Te a xilitet vagy az eritritet részesíted előnyben, akkor is készíthetsz ez alapján a diétás recept alapján házi vaníliás xilitet, illetve vaníliás eritritet!)
Vaníliás cukor helyett vaníliás negyedannyi édesítő recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 db nagyobb vaníliarúd
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Elkészítése:
- A negyedannyi édesítőt légmentesen zárható üvegbe vagy dobozba öntjük.
- A vaníliarudat hosszában felhasítjuk egy éles kés hegyével és a benne lévő magocskákat kikaparjuk.
- A kikapart magokat a negyedannyi édesítőhöz keverjük.
- Ezen a ponton kétféleképpen dönthetünk: elkeverjük a magokat az édesítőszerben, beledobjuk a fennmaradt rudakat és szépen lecsukjuk az üveget/dobozt minimum egy hétre, hogy a vanília minél jobban átjárja (így tettem én is), vagy
- a vanília magokkal elkevert édesítőszert kávédarálóban vagy aprítógépben összeőröljük. Így vaníliás porcukor helyettesítő lesz a végeredmény.
- A magjaitól megszabadított vanília rudat se dobjuk ki, tegyük azt is a magokkal elkevert édesítőbe! Később, amikor után töltjük az édesítős dobozt, jól fog jönni!
100 g házi vaníliás negyedannyi édesítő tápértéke:
- 0 kcal,
- 99,4 g, melyből felszívódó szénhidráttartalom 0 g (a szervezetből felszívódás nélkül kiürül),
- 0 g fehérje
- 0,1 g zsír
Jó sütést! 🙂
Szaszkó Reya
diétás gasztroblogger