Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa

 

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa élesztő nélkül, Dia Wellness lisztből.

Ez a diétás péksütemény duplán szénhidrátcsökkentett, mivel nemcsak Dia Wellness lisztből készült, hanem a túró még tovább csökkenti a szénhidráttartalmát!

Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak összegyúrod az alapanyagokat, egy éjszakát állni hagyod és már nyújthatod, sütheted is!

Ebből a tésztábó isteni finom, túrós tésztájú diétás sajtos rudat is süthető!

A zöldfűszer nem kötelező a pogiba, el is hagyhatod, ha nem szereted vagy épp nincs kéznél.

A receptben egy nagyobb mennyiséget adok meg, mivel amikor megsütöttem, épp vendégeket vártam, de ha Te kevesebbet készítenél, felezd vagy harmadold a hozzávalókat!

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa recept

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa hozzávalók (nagy adag):

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 3 dkg a szóráshoz
  • 0,5 kg zsírszegény túró
  • 45+5 dkg hideg vaj (kókuszzsírral is elkészíthető, de azzal nehezebb dolgozni és kicsit tömörebb lesz a végeredmény)
  • 1,5 dkg (1 csapott evőkanál) himalája só
  • 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 1 csokor medvehagyma (megmondom őszintén, ezt elfelejtettem lemérni, hogy hány dkg)
  • tetejére ízlés szerinti magvak vagy 10 dkg reszelt light trappista sajt (elhagyható)

Diétás medvehagymás pogácsa elkészítése:

  1. A medvehagymát apróra vágjuk és 5 dkg vajon megdinszteljük, majd félrerakjuk kihűlni.
  2. Amíg a medvehagyma hűl, a zsírszegény túrót a liszttel összekeverjük, majd a maradék 45 dkg vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáütünk 2 tojást, hozzáadjuk a megdinsztelt, kihűlt medvehagymát és egynemű tésztává összegyúrjuk.
  4. Az összegyúrt tésztát fóliával lefedve 10-12 órára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a diétás pogácsa tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 2 cm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy ne legyenek túl szorosan, mivel sütés közben meg fognak valamennyire nőni (nem annyira mint az élesztős).
  7. A tepsibe sorakoztatott pogácsákat 1 db felvert tojással megkenjük és megszórjuk a tetejét reszelt light trappista sajttal vagy ízlés szerint magokkal (chia maggal, lenmaggal, szezámmaggal…stb.)
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szénhidrátcsökkentett túrós pogácsa Dia Wellness lisztből

Még több szénhidrátcsökkentett péksütemény receptet, diétás reggeli ötletet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Péksütemények

100 g diétás medvehagymás pogácsa tápértéke (sajt és magvak nélkül):

  • 384 kcal,
  • 13 g szénhidrát,
  • 29 g zsír,
  • 14 g fehérje.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

diétás gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!
error0

Leave a Comment

error: Content is protected !!