Szénhidrátcsökkentett leveles tészta recept

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta házilag: CSAK 17 g CH!

 

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta Dia Wellness lisztből, hajtogatás nélkül.

Ez a szénhidrátcsökkentett leveles tészta a sok vaj miatt jóval zsírosabb, mint ami egy súlycsökkentő étrendbe általában belefér, de ha az életmódváltás miatt már régóta nem ettél leveles tésztát és megkívánod, mégis ez a legjobb megoldás a bolti light, tönköly és egyéb félrevezető feliratos félkész tészták helyett.

Mert sajnos hiába írják rá egy leveles tésztára, tönköly, ha nem teljes kiőrlésű, vagy ráírják, hogy light, de attól még fehér lisztes és gyorsan felszívódó…. Egyik sem jó.

Ráadásul ezt a diétás leveles tésztát nagyon egyszerűen, hajtogatás nélkül elkészítheted!

Hasznos tippek a szénhidrátcsökkentett leveles tészta készítéséhez:

  • állítsd össze előre és tedd be a hűtőbe sütés előtt egy pár órára (de akár egy egész éjszakára, sőt, le is fagyaszthatod!).
  • a szénhidrátcsökkentett leveles tésztát kivételesen mindig hideg sütőben kell elkezdeni sütni, mert az előmelegített sütőben rögtön megolvad a rétegek között lévő vaj és ki fog folyni (és persze tocsogni fog tőle a tepsi).

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta recept

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta recept

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta hozzávalók:

  • 35 dkg Dia Wellness -50 % csökkentett szénhidráttartalmú liszt+2 dkg a szóráshoz
  • 5+20 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 teáskanál himalája só
  • 1 teáskanál 20 %-os ecet (nem lesz savanyú tőle, de nagyon jó állagot ad a tésztának)

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta készítése:

Szénhidrátcsökkentett leveles tészta
Szénhidrátcsökkentett leveles tészta készítés lépései
  1. A szénhidrátcsökkentett lisztet, a sót és 5 dkg vajat aprítógépbe tesszük és addig pörgetjük, míg morzsás állagúvá nem válik.  (Aprítógép hiányában a vajat a sóval elkevert liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk (fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne tudjon a kezünk melegétől megolvadni).)
  2. A vajas lisztes morzsához hozzáadjuk az ecetet és apránként a hideg vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk össze.
  3. Az így elkészült tésztát becsomagoljuk folpackba és minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Miután a kivettük a tésztát a hűtőből, 6 egyforma darabra vágjuk majd – szükség szerint szénhidrátcsökkentett liszttel alászórva – kb. 2-3 mm vékony kör alakokra nyújtjuk és félretesszük.
  5. Ez után nagy lyukú reszelőn lereszeljük a 20 dkg hideg/fagyos vajat. (Most is dolgozzunk gyorsan, mert a vaj gyorsan olvad!)
  6. A lereszelt vajat ötfelé osztjuk és 5 db tésztalapon egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Ez után a tésztalapokat egymásra helyezzük és a tetejét a hatodik tésztalappal lezárjuk, (erre nem teszünk vajat).
  8. A „tészta torony” alá és a tetejére is szórunk egy kevés lisztet majd majd kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát.
  9. Ezzel az alaptésztánk készen is van. 

Mit készíthetsz ebből a szénhidrátcsökkentett leveles tésztából?

  • sajtos rúd leveles tésztából,
  • virsli leveles tésztában
  • diétás pogácsát,
  • diétás croissant (pl. sajtos vagy fahéjas croissant),
  • diétás kakaós csigát,
  • diétás krémest…stb., vagy
  • egyszerűen le is fagyaszthatod későbbi felhasználásra.

100 g szénhidrátcsökkentett leveles tészta kalória és szénhidráttartalma (az alaptészta tápértékei, töltelék nélkül):

  • 395 kcal
  • 17 g szénhidrát,
  • 15 g fehérje,
  • 29 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

diétás gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!

About The Author


Szaszkó Andi

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök. Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek. 2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is. FIGYELEM!  Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!

Leave a Comment

error: Content is protected !!