Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemlében

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle házilag: 25 g CH/db!

 

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle házilag, Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett lisztből.

Házi hamburger húspogácsával és sok sok friss zöldséggel, cukormentes mustárral és ketchuppal a legfinomabb.

Sült krumpli helyettesítőt (sült édesburgonyát, sült zellert…stb.) nem eszünk mellé, mert így is épp elég laktató és kellő mennyiségű kalória és szénhidrát van benne.

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemlében
Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemlében készült házi hamburgerek

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle recept

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle hozzávalók (8 db):

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt+2 dkg a szóráshoz
  • 3,5 dl 1,5 %-os langyos tej (vagy növényi tej)
  • 4 evőkanál (4 dkg) folyékony kókuszolaj
  • 20 dkg langyos natúr görög joghurt
  • 1 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • egy teáskanál (5 g) himalája só
  • 1 db szobahőmérsékletű tojás + 1 a kenéshez
  • szezámmag a tetejére (elhagyható)
  • a tálaláshoz házi hamburger húspogácsa, friss zöldségek (uborka, paradicsom, hagyma), Dia Wellness cukormentes ketchup, cukormentes mustár

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle készítése:

  1. A hozzávalókból a szóráshoz használt szezámmag és a kenéshez félretett tojás kivételével robotgéppel sima felületű, a tál falától elváló diétás kelt tésztát dagasztunk.
  2. Egy tiszta konyharuhával vagy folpackkal befedjük a tálat, majd meleg (nem forró, tehát nem a sütőben!) helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt gyűrótáblára borítjuk és 8 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
  4. A feldarabolt tésztákból egyenként gombócokat gömbölyítünk, amiket sütőpapírrral bélelt tepsire sorakoztatunk és a tepsiben a tenyerünkkel lelapítunk.
  5. Ügyeljünk arra, hogy a lelapított zsemlék között maradjon kb. 3-4 cm hely, hogy ne süljenek össze. (Így nekem egy gáztepsibe 6 db fért el, 2 db-ot külön sütöttem.)
  6. A tepsibe sorakoztatott lelapított hamburger zsemléket egy konyharuhával letakarjuk, majd további fél óráig pihentetjük.
  7. Ez alatt a fél óra alatt újra megkelnek a zsemlék.
  8. Ha letelt a fél óra, felvert tojással lekenjük a zsemléket és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket (lehet másféle kedvenc mag, pl. chia mag, lenmag…stb. is).
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  10. Házi hamburger húspogácsával, friss zöldségekkel, cukormentes ketchuppal, cukormentes mustárral tálaljuk.

100 g szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle átlagos tápértéke (húspogácsa, zöldségek, mustár és ketchup nélkül):

  • 220 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 9 g zsír.

1 db szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle átlagos tápértéke (húspogácsa, zöldségek, mustár és ketchup nélkül):

  • 332 kcal,
  • 25 g szénhidrát,
  • 20 g fehérje,
  • 14 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Eredeti hamburger zsemle recept

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!
0

Leave a Comment

error: Content is protected !!