Dia Wellness lisztből készült szénhidrátcsökkentett fánk recept

Alakbarát szénhidrátcsökkentett fánk: CSAK 15 g CH!

 

Szénhidrátcsökkentett fánk Dia Wellness -50 és Zero 6 csökkentett szénhidráttartalmú lisztekből, kókuszolajban sütve.

Ha nincs otthon Zero 6 liszted, készítheted teljes egészében -50 % lisztből. Én azért használtam a Zero 6-ot, hogy még tovább csökkentsem a diétás fánkom szénhidráttartalmát.

Nagyon finom, puha, foszlós tésztája lett a fánknak, teljes sikert aratott nemcsak a Családtagjaim, hanem a szomszédaim körében is, ugyanis Ők is kaptak belőle kóstolót.

Sajnos mivel a fánk úgy finom, ha olajban sül, így lesz klasszikus fánk íze, a zsírtartalma nem kevés, cserébe a szénhidráttartalmán sokat spórolsz.

Persze meg lehet próbálni kókuszolajjal lekenve sütőben sütni, de szerintem a sütőben kiszárad és élvezhetetlen lesz. (Lángosnál már kipróbáltam és sajnos és így történt….)

Dia Wellness lisztből készült szénhidrátcsökkentett fánk recept
Szénhidrátcsökkentett fánk Dia Wellness lisztből

Szénhidrátcsökkentett fánk recept

Szénhidrátcsökkentett fánk hozzávalók (6 cm átmérőjű pohárral szaggatva kb. 20 db)

  • 40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
  • 10 dkg Dia Wellness Zero-6 szénhidrátcsökkentett liszt (lehet helyette -50 %-osat is)
  • 4 dl 1,5 %-os langyos tej vagy növényi tej
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 5 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • 1 csg (7 g) instant élesztő (vagy 2 dkg friss)
  • 1 db M-es méretű egész tojás + 2 tojássárgája
  • kókuszolaj a sütéshez

Szénhidrátcsökkentett fánk elkészítése

  1. A csökkentett szénhidráttartalmú liszteket egy tálba tesszük.
  2. A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, a negyedannyi édesítőt, és a vajat/kókuszzsírt felolvasztva.
  3. A langyos tejet apránként hozzá adagolva elkezdjük robotgéppel dagasztani.
  4. Hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáit, majd fényes felületű, a tál falától elváló diétás kelt tésztát dagasztunk belőle.
  5. A tálat folpackkal letakarjuk, majd meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületre öntjük.
  7. A tészta tetejét is megszórjuk vékonyan szénhidrátcsökkentett liszttel és kb. 2-3 cm vékonyra nyújtjuk.
  8. Szénhidrátcsökkentett lisztbe mártott fánkszaggatóval/pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
  9. Dia Wellness szénhidrátcsökkentett fánk recept
    Szénhidrátcsökkentett fánk sütésre várva
  10. A kiszaggatott fánkokat felforrósított kókuszolajban kisütjük.
  11. Figyelni kell a kókuszolajra, hogy kellően forró legyen, de ne kezdjen el füstölni!
  12. Ha azt szeretnénk, hogy szalagosak legyenek a fánkjaink, akkor az egyik oldalát érdemes fedő alatt sütni.
  13. (Én az első párat így sütöttem, de utána már elfelejtettem rárakni a fedőt a többire 😀 )
  14. Dia Wellness lisztből készült szénhidrátcsökkentett fánk recept
    Így lesz szalagos a szénhidrátcsökkentett fánk
  15. Dia Wellness lisztből készült szénhidrátcsökkentett fánk recept
    Sülnek a szénhidrátcsökkentett fánkok
  16. A kisült szénhidrátcsökkentett fánkokat konyhai papírtörlővel borított tálcára szedjük.
  17. Tálaláskor megszórhatjuk porrá őrölt negyedannyi édesítővel, és kínálhatjuk házi cukormentes lekvárral.
Dia Wellness lisztből készült szénhidrátcsökkentett fánk recept
Cukormentes lekvárral a legfinomabb a foszlós, puha szénhidrátcsökkentett fánk

100 g szénhidrátcsökkentett fánk átlagos tápértéke (a recept szerinti lisztmennyiséggel, a sütésnél felszívott kókuszolaj nélkül):

  • 245 kcal,
  • 15 g szénhidrát,
  • 15 g fehérje,
  • 11 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!
error0

Leave a Comment

error: Content is protected !!