szénhidrátcsökkentett sajttorta

Egyszerű szénhidrátcsökkentett sajttorta (cheesecake)

 

Szénhidrátcsökkentett sajttorta a lehetőségekhez képest csökkentett zsírtartalommal, cukor nélkül, édesítőszerrel.

Már nagyon régóta terveztem, hogy készítek egy ilyen diétás sajttortát, de mivel még hagyományos alapanyagokból sem készítettem el ezt a cukormentes tortát, kénytelen voltam keresni egy bevált receptet, amit átalakíthatok alakbarát verzióra..

Így esett a választásom Fördős Zé bevált sajttorta receptjére (link a recept végén).

Maga a sajttorta összeállítása nem igényel különösebb konyhai rutint, de a sütési és a pihentetési idők miatt viszont számolj azzal, hogy kb. 2,5-3 órát is igénybe vesz az elkészítése.

szénhidrátcsökkentett sajttorta

Szénhidrátcsökkentett sajttorta recept

Szénhidrátcsökkentett sajttorta hozzávalók 22 cm átmérőjű tortaformához:

A sajttorta alapjához:

A sajtkrémhez

  • 0,5 kg (vagy 2×25 dkg) light mascarpone
  • 25 dkg tejföl vagy natúr görög joghurt (tápérték szempontjából nincs nagy jelentősége ; én most 20 %-os tejfölt használtam)
  • 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 200 ml tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 25 g Dia Wellness főzős vaníliás pudingpor

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett termékek (liszt, édesítő, darált keksz, pudingpor, kókuszolaj…stb.) beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Szénhidrátcsökkentett sajttorta készítése:

  1. A diétás darált kekszet (kekszmorzsát) összekeverjük az olvasztott vajjal és az édesítővel, majd a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen mindenhol.
  2. Hűtőbe tesszük.
  3. (Érdemes a tortaforma oldalához és az aljához külön -külön levágni egy csíkot, illetve egy kör alakot a sütőpapírból és úgy kibélelni, így a kész torta oldala nem lesz gyűrött mintájú.)
  4. A krémhez a light mascarponét, a tejfölt, az édesítőszert, a vanília aromát és a tejszínt egy tálba tesszük és habosra keverjük.
  5. A krémbe belekeverjük a tojást, a citromlevet és a diétás pudingport.
  6. A tortaforma alsó peremét alufóliával körbecsomagoljuk, mert sütés közben az olvadt margarint picit ki fog folyni belőle.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
  8. 30 perc sütés után lejjebb vesszük a sütőt 150 fokra és további fél órát sütjük.
  9. Ez után a sütőt kikapcsoljuk, és a sajttortát csukott sütőajtónál még 1 órán át bent hagyjuk.
  10. Az 1 óra letelte után a teljes kihűlésig hűtőbe rakjuk.
  11. A teljesen kihűlt cukormentes cheesecake-et cukormentes öntettel (nálam Dia Wellness eperöntet) és gyümölcsdarabokkal tálaljuk (el is hagyható).
  12. Öntettől függően készülhet epres sajttorta (mint nálam), málnás sajttorta, áfonyás sajttorta, karamellás sajttorta…stb.

100 g diétás sajttorta átlagos tápértéke (20 %-os tejföllel):

  • 278 kcal (natúr görög joghurttal csak 266 kcal),
  • 9,6 g szénhidrát (natúr görög joghurttal 9,9 g CH),
  • 5,6 g fehérje,
  • 24,7 g zsír (natúr görög joghurttal 23,1 g zsír).

Még több szénhidrátcsökkentett süti és édesség receptet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Sütemények

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Eredeti sajttorta recept

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Hungary Kft. támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!

Leave a Comment

error: Content is protected !!