Diétás spenótos tészta szénhidrátcsökkentett tésztából, light mascarpone sajttal.
Egyik kedvenc családi receptünk, amit rendszeresen kér a kismugli Kislányom, de a Férjemmel együtt mi is nagyon szeretjük.
Nagyon egyszerű, gyors és laktató diétás tészta étel, amit persze nemcsak pennével, hanem Dia Wellness orsó vagy spagetti tésztával is bátran elkészíthetsz!
Én általában szénhidrátcsökkentett tésztából készítem, mert rajtam kívül a Család többi tagjának sem árt egy kis odafigyelés a vonalaira és az egészségére és amúgy is észrevehetetlen a különbség a hagyományos tésztához képest. 🙂
(Ettől függetlenül Te készítheted bármilyen, diétádba illeszthető tésztából.)
Nálunk szerencsére nem működik a spenóttal kapcsolatos sztereotípia, lehet szó spenót főzelékről vagy erről a diétás spenótos tésztáról, de én pl. nyersen, szendvicsbe téve is nagyon szeretem ezt a diétás zöldséget! 🙂
A spenótos penne fogyasztása diétás ebédre javasolt.
(Megjegyzés: Parajpürét csak akkor használj, ha az összetevőkből látszik, hogy csak natúr spenótból áll! Sajnos nem mindegyik termék ilyen: pl. a FeVita parajpüré összetevői: parajkrém, ivóvíz, tejcukor, sovány tejpor, burgonyakeményítő, étkezési só, fokhagyma por 0,7 %, amiből a burgonyakeményítő biztosan nem diétás étrendbe illeszthető, de a tejszármazékok se túl előnyösek!)
Melyik a legfinomabb diétás tészta? >>> Szénhidrátcsökkentett tészta teszt
Diétás spenótos tészta recept
Diétás spenótos tészta hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg Dia Wellness szénhidrátcsökkentett penne tészta (kifőzve 70 dkg)
- 8 adag fagyasztott leveles spenót (1 gömb =1 adag) – lehet több is, mert a spenót majdnem szénhidrátmentes, nem lehet túlzásba esni vele!
- 10 dkg light mascarpone
- 10 dkg light trappista sajt a tetejére (elhagyható)
- 3 dkg kókuszolaj
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 0,5 dl víz
- himalája só ízlés szerint
Diétás spenótos tészta elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett penne tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük.
- A szénhidrátcsökkentett tésztánál arra kell figyelni, hogy pár perccel tovább kell főzni, mint a sima tésztát. (Kóstolással megállapíthatjuk, hogy megpuhult-e már?)
- A fokhagymát felkarikázzuk, majd a kókuszolajban kis lángon aranybarnára pirítjuk (nagy lángon megég és keserű lesz!).
- A fokhagymás olajra rádobjuk a mirelit spenót gömböket és 0,5 dl vízzel felengedjük.
- Fedő alatt néhány perc alatt (csak amíg a spenót kiolvad) pároljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
- Ráöntjük a light mascarponeét, ízlés szerint sózzuk és jól elkeverjük.
- A kifőtt és leszűrt tésztát a spenótos mártáshoz keverjük, tálalásnál pedig megszórjuk light reszelt sajttal (ez elhagyható).
Diétás tészta ételek még a Blogon >>> Szénhidrátcsökkentett Tészta Receptek
Még több diétás ebéd recept ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Ebédek
100 g kész diétás spenótos tészta átlagos tápértéke (a tetejére szórt sajt nélkül):
- 100 kcal,
- 8 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 6 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)