Diétás rántott csirkemell sütőben sütve, diétás panírban!
Az átlag magyar családban vasárnap rántott hús nélkül.
Lássuk, mi a teendő, ha megkívánod a rántott húst, de nem szeretnél hízni?
- készítsd el sovány húsból (pl. csirkemellből, pulykamellből)!
- cseréld le a panírozáshoz szükséges lisztet szénhidrátcsökkentett lisztre!
- cseréld le a zsemlemorzsát egészségesebbre (alacsonyabb és lassan felszívódó szénhidráttartalmúra!
- napaforgó olaj helyett használj a sütéshez kókuszolajat vagy süsd bő olaj nélkül, tepsiben!
Ha a diétás rántott csirkemellet sütőben sütöd, bő olaj nélkül, 85 %-kal szénhidrátcsökkentett liszttel és panírmorzsával, a hagyományos rántott húshoz képest fele annyi szénhidrátot viszel be ahhoz képest, mintha fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítenéd. Ráadásul ugye a hagyományos lisztes, zsemlemorzsás rántott hús gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ami se a fogyókúrába, se a vércukor problémákkal küzdők diétájába nem illeszthető bele!
A diétás rántott csirkemell ízre, állagra nem sokban különbözik a hagyományos panírban, bő olajban sütött rántott hústól, így nemcsak Te, hanem az egész család szeretni fogja! 🙂

Diétás rántott csirkemell sütőben sütve recept
Diétás rántott csirkemell hozzávalók:
- 45 dkg csirkemell filé (kb. 5-6 szelet vastagságtól függően)
- 7 dkg Dia Wellness Panírmorzsa
- 4 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
- 2 db M-es tojás
- egy csipet himalája só
- 2 dkg folyékony kókuszolaj a kenéshez
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Még több szénhidrátcsökkentett recept CH Mínusz Lisztből >>> CH Mínusz Receptek
Elkészítése:
- A csirkemell filét 6 kb. egyforma vastagságú szeletre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk.
- A szokásos módon először a szénhidrátcsökkentett lisztbe, majd a sózott tojásba és az után a panírmorzsába forgatjuk.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ott, ahová majd a húsokat tesszük, vékonyan lekenjük olvasztott kókuszolajjal.
- A bepanírozott csirkemell szeleteket az olajjal lekent sütőpapírra fektetjük, majd a tetejét is vékonyan lekenjük kókuszolajjal.
- 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre (aranybarnára) sütjük.
- Félidőben átforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán piruljon meg.
Még szénhidrátcsökkentett ebéd ötletet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Ebéd Ötletek
100 gramm diétás rántott csirkemell sütőben sütve tartalmaz:
- 179,6 kcal,
- 5,7 g szénhidrát,
- 22 g fehérje,
- 6,3 g zsír
Ugyanez* fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítve 178 kcal, 12,4 g (gyors) szénhidrát (vagyis a duplája), 18 g fehérje és 5,5 g zsírt tartalmazna.
*(Szintén sütőben sütve, kókuszolajjal lekenve. A bő olajban sütésnél a kalória és zsírtartalom megsokszorozódik, mivel a rántott csirkemell sütés közben rengeteg olajat szív fel.)
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Reya
életmódváltó gasztroblogger