Diétás piskótatekercs

Diétás piskótatekercs cukormentes lekvárral: CSAK 15 g CH!

 

Diétás piskótatekercs szénhidrátcsökkentett lisztből, adalékmentes cukormentes lekvárral töltve.

Igazán egyszerű és finom szénhidrátcsökkentett süti, amit édesszájúak ehetnek diétás reggelire, vagy kisétkezésre (tízóraira, uzsonnára), valamint vendégvárónak is tökéletes!

Már egy-két szelet is nagyon laktató belőle, ezért nem fogod tudni túlenni magad belőle!

A recept többször le van tesztelve, ugyanis a teszt sütést követően egy céges rendezvényen összesen még 6x sütöttük meg és mindegyik finom puha lett 🙂

Diétás piskótatekercs
Diétás piskótatekercs szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentes lekvárral töltve

Diétás piskótatekercs recept

Hozzávalók (gáztepsi mérethez):

  • 8 db tojás
  • 12 dkg Dia Wellness -50 % csökkentett szénhidráttartalmú liszt
  • 2 kávéskanál (10 g) sütőpor
  • 10 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 csipet só
  • 20 dkg Dia Wellness cukormentes kajszibarack lekvár (PaleOk)

Diétás piskótatekercs elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a negyedannyi édesítő hozzáadásával kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját fehéredésig verjük, majd óvatosan a tojásfehérje habba forgatjuk.
  3. Az átszitált szénhidrátcsökkentett lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A megsült piskótát nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával felcsavarjuk.
  7. Ha kihűlt, megkenjük a cukormentes baracklekvárral, feltekerjük, majd szeleteljük.

Még több szénhidrátcsökkentett édesség receptet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Édességek

Kedvenc süteményed szénhidrátcsökkentett receptje ITT >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek

100 g kész piskótatekercs tápértéke:

  • 172 kcal,
  • 15 g szénhidrát,
  • 11 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

diétás gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!
error0

Leave a Comment

error: Content is protected !!