Diétás krémes szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentesen

Diétás krémes leveles tészta nélkül: CSAK 13 g CH !

 

Diétás krémes leveles tészta nélkül.

Készíthető szénhidrátcsökkentett házi francia krémesként is, plusz tejszínhabos réteggel és diétás karamell mázzal a tetején.

Szénhidrátcsökkentett diétás krémes cukor nélkül, Dia Wellness lisztből
Diétás krémes szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentesen

Diétás krémes recept

Diétás krémes hozzávalók (12 szelethez):

Mézes lap hozzávalók:

  • 20 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
  • 5 g szódabikarbóna
  • 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 10 dkg puha vaj
  • 4 dkg Dia Wellness Maci Sweet mézhelyettesítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 1 dl 1,5 %-os tej

Vaníliakrém hozzávalók:

  • 10 dkg Dia Wellness főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl 1,5 %-os tej
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 4 dkg Dia Wellness PaleOk porcukor helyettesítő
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg Dia Wellness vaníliás cukor helyettesítő

Habos réteghez (elhagyható):

  • 4 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

A karamellás mázhoz (elhagyható):

  • 10 dkg Dia Wellness 1:2 cukorhelyettesítő
  • 3 dkg cukrozatlan habtejszín

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Elkészítése:

  1. A puha vajat kikeverjük a mézzel , majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Hozzáadjuk az édesítőszerrel és szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.
  3. Robotgéppel simára keverjük (sűrű ragacsos masszát kell kapnunk).
  4. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben vizes késsel kb. 36*28 cm nagyságú lapot kenünk belőle.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  6. A kész mézes lapot vágódeszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és két egyforma részre vágjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Közben a vaníliás pudingport elkeverjük az édesítővel, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és folyamatos (!) kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  8. A kész vaníliapudingot néhányszor megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A vajat a porcukor helyettesítővel és a vaníliás cukor helyettesítővel kikeverjük, majd a kihűlt pudingot több részletben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk és alaposan kihabosítjuk.
  10. A kész vaníliakrémet a mézes lap egyik felére egyenletesen rákenjük.
  11. A habos réteghez a habtejszínt a negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és amikor már elég habos, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fixet.
  12. A habot a vaníliakrém tetejére kenjük.
  13. A szabadon maradt mézes lapot 12 kb. egyforma méretű kockára vágjuk és szorosan egymás mellé a habos réteg tetejére sorakoztatjuk.
  14. Az 1:2 cukorhelyettesítőt egy lábasban lassú tűzön karamellizáljuk, majd amikor már teljesen elolvadt, levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a  habtejszínt és még 2-3 percig kevergetjük.
  15. Az így kapott karamell öntetet egy széles ecsettel rákenjük a felszeletelt mézes lapokra, többször is átkenve egy lapot.
  16. Frissen szeletelve fogyasztható.

100 g diétás krémes átlagos tápértéke:

Karamellás mázzal, tejszínes réteggel:

  • 256 kcal,
  • 13 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 20 g zsír.

Karamellás mázzal, tejszínes réteg nélkül:

  • 193 kcal,
  • 12 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 14 g zsír.

Karamellás máz nélkül, tejszínes réteggel:

  • 237 kcal,
  • 9 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 19 g zsír.

Karamellás máz és tejszínes réteg nélkül:

  • 173 kcal,
  • 8 g szénhidrát,
  • 5 g fehérje,
  • 13 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!

About The Author


Szaszkó Andi

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök. Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek. 2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is. FIGYELEM!  Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!

Leave a Comment

error: Content is protected !!