Diétás krémes leveles tészta nélkül.
Készíthető szénhidrátcsökkentett házi francia krémesként is, plusz tejszínhabos réteggel és diétás karamell mázzal a tetején.

Diétás krémes recept
Diétás krémes hozzávalók (12 szelethez):
Mézes lap hozzávalók:
- 20 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
- 5 g szódabikarbóna
- 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 10 dkg puha vaj
- 4 dkg Dia Wellness Maci Sweet mézhelyettesítő
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 db tojás
- 1 dl 1,5 %-os tej
Vaníliakrém hozzávalók:
- 10 dkg Dia Wellness főzős vaníliás pudingpor
- 4 dl 1,5 %-os tej
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 4 dkg Dia Wellness PaleOk porcukor helyettesítő
- 15 dkg vaj
- 2 dkg Dia Wellness vaníliás cukor helyettesítő
Habos réteghez (elhagyható):
- 4 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
A karamellás mázhoz (elhagyható):
- 10 dkg Dia Wellness 1:2 cukorhelyettesítő
- 3 dkg cukrozatlan habtejszín
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Elkészítése:
- A puha vajat kikeverjük a mézzel , majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
- Hozzáadjuk az édesítőszerrel és szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.
- Robotgéppel simára keverjük (sűrű ragacsos masszát kell kapnunk).
- Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben vizes késsel kb. 36*28 cm nagyságú lapot kenünk belőle.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- A kész mézes lapot vágódeszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és két egyforma részre vágjuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Közben a vaníliás pudingport elkeverjük az édesítővel, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és folyamatos (!) kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- A kész vaníliapudingot néhányszor megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat a porcukor helyettesítővel és a vaníliás cukor helyettesítővel kikeverjük, majd a kihűlt pudingot több részletben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk és alaposan kihabosítjuk.
- A kész vaníliakrémet a mézes lap egyik felére egyenletesen rákenjük.
- A habos réteghez a habtejszínt a negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és amikor már elég habos, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fixet.
- A habot a vaníliakrém tetejére kenjük.
- A szabadon maradt mézes lapot 12 kb. egyforma méretű kockára vágjuk és szorosan egymás mellé a habos réteg tetejére sorakoztatjuk.
- Az 1:2 cukorhelyettesítőt egy lábasban lassú tűzön karamellizáljuk, majd amikor már teljesen elolvadt, levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habtejszínt és még 2-3 percig kevergetjük.
- Az így kapott karamell öntetet egy széles ecsettel rákenjük a felszeletelt mézes lapokra, többször is átkenve egy lapot.
- Frissen szeletelve fogyasztható.
100 g diétás krémes átlagos tápértéke:
Karamellás mázzal, tejszínes réteggel:
- 256 kcal,
- 13 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 20 g zsír.
Karamellás mázzal, tejszínes réteg nélkül:
- 193 kcal,
- 12 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 14 g zsír.
Karamellás máz nélkül, tejszínes réteggel:
- 237 kcal,
- 9 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 19 g zsír.
Karamellás máz és tejszínes réteg nélkül:
- 173 kcal,
- 8 g szénhidrát,
- 5 g fehérje,
- 13 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
Tetszett? Oszd meg!