Szénhidrátcsökkentett bejgli recept

CSAK 10 g CH! Szénhidrátcsökkentett bejgli CH Mínusz lisztből

 

Szénhidrátcsökkentett bejgli Dia Wellness CH Minusz lisztből.

Ennek a diétás bejglinek a teteje márványos, az oldala pedig egy kicsit megrepedt, ahogy azt kell 😉
Sokak szerint nem is igazi bejgli az, ami nem reped meg, ezért is bátorkodtam ezt a nem 100 %-ig makulátlan darabot megmutatni Nektek!
Természetesen ez a cukormentes karácsonyi sütemény mákosan is elkészíthető, de én nem szeretem a mákos ételeket, ezért készítek mindig diósat (mákossal a vágási felülete is jobban látszik és a zsírtartalma is alacsonyabb,mint a diósnak)!
Szénhidrátcsökkentett bejgli recept
Szénhidrátcsökkentett bejgli Dia Wellness CH Minusz lisztből

Szénhidrátcsökkentett bejgli recept

Szénhidrátcsökkentett bejgli tészta hozzávalók (1 nagy rúd bejglihez):

  • 25 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt +2 dkg a szóráshoz
  • 10 dkg vaj
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető diétától függően)
  • 1 tojás
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 tojás+1 tojás sárgája a kenéshez

Cukormentes diótöltelék hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető, diétától függően)
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja

Szénhidrátcsökkentett bejgli készítése:

  1. Először elkészítjük a tölteléket, hogy legyen ideje kihűlni:
  2. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zabkorpával, az édesítőszerrel és a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót, sűrűre főzzük és félretesszük.
  3. A tésztához szükséges kókusztejet/tejet meglangyosítjuk és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, majd félretesszük.
  4. A vajat elmorzsoljuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, és az édesítőszerrel.
  5. A lisztes vajas keverék közepébe egy üreget készítünk, amibe beleöntjük az élesztős tejes keveréket, majd elkezdjük a tésztát összegyúrni.
  6. Menet közben belegyúrjuk az 1 db egész tojást is.
  7. Az összegyúrt tésztát letakarjuk egy konyharuhával és 15 percig pihentetjük.
  8. A pihentetés után szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 1 cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk a diétás bejgli tésztát.
  9. A közben kihűlt tölteléket a kinyújtott bejgli tésztán egy hosszú pengéjű késsel szétkenjük.
  10. A bejgli tészta keskenyebb széleit felhajtjuk kb. 2 cm-re.
  11. A megtöltött bejgli tésztát feltekerjük, majd óvatosan átemeljük abba a sütőpapírral bélelt tepsibe, amiben sütni fogjuk.
  12. Az egész tojást a tojássárgájával felverjük, majd a bejgli tetejét megkenjük.
  13. Megvárjuk, amíg a tojás megszárad a bejgli tésztán, majd újra megkenjük.
  14. Hurkapálcával több helyen mélyen megszurkáljuk a bejglit.
  15. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

Még több szénhidrátcsökkentett recept CH Mínusz Lisztből >>> CH Mínusz Receptek

Még több szénhidrátcsökkentett édesség receptet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Édességek

Kedvenc süteményed szénhidrátcsökkentett receptje ITT >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek

100 g szénhidrátcsökkentett bejgli átlagos tápértéke (diós töltelékkel):

  • 356 kcal,
  • 10 g szénhidrát,
  • 19 g fehérje,
  • 25 g zsír (a dió miatt).

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Tetszett? Oszd meg!
error0

Leave a Comment

error: Content is protected !!