Szénhidrátcsökkentett bejgli Dia Wellness CH Minusz lisztből.
Ennek a diétás bejglinek a teteje márványos, az oldala pedig egy kicsit megrepedt, ahogy azt kell 😉
Sokak szerint nem is igazi bejgli az, ami nem reped meg, ezért is bátorkodtam ezt a nem 100 %-ig makulátlan darabot megmutatni Nektek!
Természetesen ez a cukormentes karácsonyi sütemény mákosan is elkészíthető, de én nem szeretem a mákos ételeket, ezért készítek mindig diósat (mákossal a vágási felülete is jobban látszik és a zsírtartalma is alacsonyabb,mint a diósnak)!

Szénhidrátcsökkentett bejgli recept
Szénhidrátcsökkentett bejgli tészta hozzávalók (1 nagy rúd bejglihez):
- 25 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt +2 dkg a szóráshoz
- 10 dkg vaj
- 1 dkg friss élesztő
- 0,5 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető diétától függően)
- 1 tojás
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 tojás+1 tojás sárgája a kenéshez
Cukormentes diótöltelék hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 5 dkg zabkorpa
- 2 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető, diétától függően)
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Szénhidrátcsökkentett bejgli készítése:
- Először elkészítjük a tölteléket, hogy legyen ideje kihűlni:
- A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zabkorpával, az édesítőszerrel és a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót, sűrűre főzzük és félretesszük.
- A tésztához szükséges kókusztejet/tejet meglangyosítjuk és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, majd félretesszük.
- A vajat elmorzsoljuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, és az édesítőszerrel.
- A lisztes vajas keverék közepébe egy üreget készítünk, amibe beleöntjük az élesztős tejes keveréket, majd elkezdjük a tésztát összegyúrni.
- Menet közben belegyúrjuk az 1 db egész tojást is.
- Az összegyúrt tésztát letakarjuk egy konyharuhával és 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 1 cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk a diétás bejgli tésztát.
- A közben kihűlt tölteléket a kinyújtott bejgli tésztán egy hosszú pengéjű késsel szétkenjük.
- A bejgli tészta keskenyebb széleit felhajtjuk kb. 2 cm-re.
- A megtöltött bejgli tésztát feltekerjük, majd óvatosan átemeljük abba a sütőpapírral bélelt tepsibe, amiben sütni fogjuk.
- Az egész tojást a tojássárgájával felverjük, majd a bejgli tetejét megkenjük.
- Megvárjuk, amíg a tojás megszárad a bejgli tésztán, majd újra megkenjük.
- Hurkapálcával több helyen mélyen megszurkáljuk a bejglit.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Még több szénhidrátcsökkentett recept CH Mínusz Lisztből >>> CH Mínusz Receptek
Még több szénhidrátcsökkentett édesség receptet találsz ITT >>> Szénhidrátcsökkentett Édességek
Kedvenc süteményed szénhidrátcsökkentett receptje ITT >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek
100 g szénhidrátcsökkentett bejgli átlagos tápértéke (diós töltelékkel):
- 356 kcal,
- 10 g szénhidrát,
- 19 g fehérje,
- 25 g zsír (a dió miatt).
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Reya
életmódváltó gasztroblogger
Tetszett? Oszd meg!